Cinci semne neobisnuite ca relatiile tale nu sunt in regula (La ce trebuie sa fii atent la aceste schimbari?)

Relațiile de cuplu pot fi complexe și pline de surprize. Uneori, semnele că ceva nu e în regulă pot fi evidente, dar alteori pot fi subtile și ușor de ignorat. În acest articol vom explora cinci semne neobișnuite care ar putea fi indicatori ai unei probleme în relația ta.

1. Creșterea distanței emoționale

Dacă partenerul tău devine distant și evită contactul emoțional, acesta ar putea fi un semn că relația voastră nu mai este într-o stare sănătoasă. Dacă observi că discuțiile profunde și intime devin din ce în ce mai rare sau că partenerul tău evită să îți arate afecțiune sau sprijin emoțional, este important să acorzi atenție acestui semnal.

2. Lipsa comunicării sincere

Comunicarea este fundamentul unei relații sănătoase. Dacă simți că partenerul tău nu mai este sincer în comunicare sau evită să discute despre problemele reale, acesta ar putea fi un semn că relația voastră se află în pericol. Lipsa sincerității și a transparenței în comunicare poate duce la resentimente și neînțelegeri, ceea ce poate deteriora treptat relația.

3. Pierderea interesului sexual

Sexul este o parte importantă a relației de cuplu și pierderea interesului sexual poate fi un semn al unei probleme în relația voastră. Dacă observi că intimitatea fizică devine din ce în ce mai rară și că partenerul tău nu mai este disponibil emoțional sau fizic, este important să discutați deschis despre această schimbare și să căutați soluții împreună.

4. Lipsa sprijinului reciproc

Relațiile sănătoase sunt construite pe sprijinul reciproc și dezvoltarea individuală a fiecărui partener. Dacă partenerul tău nu mai este prezent emoțional sau nu îți oferă sprijin în momentele de dificultate, acesta poate fi un semn că relația vă îndreaptă în direcții diferite. Este important să acorzi atenție acestui semnal și să discutați deschis despre nevoile și așteptările voastre în relație.

5. Sentimentele de neliniște și insatisfacție

Dacă te simți tot mai neliniștit și nesatisfăcut în relația ta, acesta poate fi un semn că ceva nu este în regulă. Este important să acorzi atenție propriilor sentimente și să îți asculți intuiția. Dacă simți că nu mai ești fericit și împlinit în relația ta, este necesar să discutați despre aceste sentimente și să căutați soluții împreună.

În concluzie, este important să acorzi atenție semnelor neobișnuite care pot indica o problemă în relația ta. Comunicarea deschisă, sinceritatea și sprijinul reciproc sunt fundamentale pentru o relație sănătoasă. Dacă observi aceste semne, este important să discutați deschis despre ele și să căutați soluții împreună.

Semnale neobișnuite că relația ta nu este în regulă

Relațiile pot fi complicate și uneori ne putem pierde în modul în care ne simțim si ne comportăm în ele. Există momente când relațiile noastre trec printr-o perioadă mai dificilă și nu reușim să identificăm cu exactitate ce se întâmplă. Cu toate acestea, există semnale neobișnuite care pot indica faptul că relația ta nu este în ordine și ar trebui să le iei în considerare. Iată câteva dintre acestea:

1. Lipsa comunicării:

Comunicarea este un element crucial în orice relație sănătoasă. Dacă constați că partenerul tău nu mai dorește să discute cu tine despre problemele sau nevoile voastre și evită să discute despre subiecte sensibile, acesta poate fi un semn că ceva nu funcționează corect în relația voastră.

2. Schimbări bruște de comportament:

Dacă partenerul tău își schimbă brusc comportamentul, cum ar fi să devină distant, rece sau chiar răutăcios, este important să fii atent. Aceste schimbări pot indica că partenerul tău se simte neliniștit sau nemulțumit în relația voastră și nu știe cum să exprime aceste sentimente.

3. Pierderea interesului pentru activitățile comune:

Dacă partenerul tău începe să nu mai fie interesat să petreacă timp cu tine sau să participe la activitățile pe care le-ați făcut în mod obișnuit împreună, acesta poate fi un semn că relația voastră nu mai este satisfăcătoare pentru el. Este important să comunicați și să încercați să înțelegeți motivele acestei schimbări de interes.

4. Neîncredere și gelozie excesivă:

Încrederea este unul dintre pilonii de bază ai unei relații stabile. Dacă partenerul tău devine gelos și neîncrezător în mod excesiv, chiar și în absența unor motive reale, aceasta poate fi un semn că relația voastră se confruntă cu probleme. Este important să aveți încredere reciprocă și să lucrați împreună pentru a depăși aceste probleme.

5. Lipsa intimității fizice și emoționale:

Intimitatea fizică și emoțională joacă un rol esențial în construirea unei relații sănătoase. Dacă în relația voastră nu mai există intimitate fizică sau emoțională și partenerul tău se distanțează, acesta poate fi un semn că are loc o schimbare negativă. Este important să fiți deschiși și sinceri unul cu celălalt despre nevoile voastre emoționale și fizice.

A fi atent la aceste semnale neobișnuite te poate ajuta să identifici problemele în relația ta într-un stadiu incipient și să încerci să le rezolvi înainte ca acestea să dăuneze în mod serios relației tale.

Lipsa înțelegerii reciproce

Una dintre cele mai mari probleme într-o relație este lipsa înțelegerii reciproce între parteneri. Când nu există un dialog deschis și sincer, și când nu suntem în măsură să ne punem în locul celuilalt, apar neînțelegerile și conflictul. Lipsa înțelegerii reciproce poate fi un semn că relația nu mai funcționează așa cum ar trebui.

Există câteva semne care indică un deficit de înțelegere într-o relație:

Comunicare slabă Dacă partenerii nu reușesc să comunice eficient, să își exprime gândurile și sentimentele, și să asculte cu adevărat cealaltă persoană, înseamnă că există o lipsă de înțelegere.
Lipsa empatiei Dacă nu suntem în măsură să ne punem în locul celuilalt și să încercăm să înțelegem nevoile și dorințele lui, relația noastră va avea de suferit.
Conflicte permanente Dacă suntem mereu în conflict cu partenerul nostru, dacă tot timpul există tensiune și neînțelegere, înseamnă că nu există o înțelegere reciprocă.
Lipsa comunicării non-verbale Comunicarea non-verbală este la fel de importantă ca și cea verbală. Dacă partenerii nu reușesc să citească semnalele non-verbale ale celuilalt, înseamnă că le lipsește înțelegerea reciprocă.
Lipsa interesului reciproc Dacă partenerii nu sunt interesați cu adevărat de ceea ce li se întâmplă reciproc, și nu fac eforturi să-și înțeleagă nevoile și dorințele, înseamnă că nu există o comunicare eficientă și, implicit, o înțelegere reciprocă.

Este important să recunoaștem aceste semne și să luăm măsuri pentru a rezolva problemele de înțelegere într-o relație. Comunicarea deschisă și sinceră, empatia și interesul reciproc sunt cheia pentru o relație sănătoasă și fericită.

Lipsa intereselor comune

O relație sănătoasă și fericită este întreținută de o serie de factori, printre care și având interese comune cu partenerul tău. Lipsa intereselor comune poate fi un semnal că relația voastră este în pericol și că trebuie să acționați pentru a o îmbunătăți.

Odată ce pasiunile și interesele pe care le aveți împreună încep să se estompeze, comunicarea și conectarea în relația voastră pot suferi. Dacă nu aveți subiecte comune de discuție și activități pe care să le faceți împreună, este posibil să vă simțiți depărtați și să simțiți că nu mai aveți o conexiune puternică.

De exemplu, dacă unul dintre voi este pasionat de sport și celălalt nu are niciun interes în acest domeniu, poate fi dificil să vă petreceți timpul împreună în mod plăcut. Este important să explorați și să găsiți noi interese comune care să vă permită să vă răsfățați pasiunile împreună.

De asemenea, absența intereselor comune poate duce la dificultăți în planificarea viitorului vostru împreună. Dacă nu aveți niciun interes comun în legătură cu locația în care doriți să trăiți sau cariera pe care o urmăriți, este posibil să vă confruntați cu decizii dificil de luat și compromisuri care îți pot afecta fericirea și satisfacția în relație.

Pentru a evita aceste probleme, este important să comunicați deschis și să vă ascultați reciproc. Discutați despre interesele și pasiunile voastre individuale și încercați să găsiți modalități de a le conecta cu cele ale partenerului vostru. De asemenea, puteți explora împreună noi activități și hobby-uri care vă pot ajuta să vă descoperiți interese comune.

În concluzie, lipsa intereselor comune poate fi un semn că relația voastră suferă și că trebuie să acționați pentru a o îmbunătăți. Comunicarea deschisă și găsirea unor intereselor comune noi sunt cheia pentru menținerea unei relații fericite și împlinite.

Conflit permanent

Dacă ai observat că ultima oară aveți multe conflicte fără sfârșit, este posibil ca relația voastră să fie într-o stare proastă. Confruntările frecvente pot fi un semn că există probleme nerezolvate între voi doi.

Este normal să aveți mici neînțelegeri și să aveți opinii diferite în cuplu. Cu toate acestea, atunci când conflictele devin frecvente și nu există o rezolvare clară, aceasta poate indica faptul că există o problemă mai profundă în relația voastră. Este important să acordați atenție acestui semnal și să încercați să înțelegeți de ce se întâmplă aceste conflicte.

Un motiv comun al conflictelor permanente este lipsa comunicării eficiente. Dacă nu vă exprimați deschis nevoile, în dorința de a evita confruntările, acestea se pot acumula și pot duce la explozii de furie și frustrare. De asemenea, dacă va vorbiți unul peste celălalt sau nu ascultați cu adevărat ce spune partenerul, acest lucru poate duce și la conflicte frecvente.

Dacă observi acest semnal în relația ta, este important să vă așezați și să discutați deschis despre problemele voastre. Comunicați în mod clar și ascultați cu atenție dorințele și nevoile celuilalt. Lucrul în echipă și înțelegerea reciprocă sunt esențiale pentru rezolvarea conflictelor și îmbunătățirea relației voastre.

Nu ignorați semnalul conflictelor permanente într-o relație, deoarece acestea pot afecta negativ conexiunea dintre voi doi și pot duce, în cele din urmă, la sfârșitul relației. Este important să lucrați împreună pentru a găsi soluții și a crea o relație armonioasă și fericită.

Modificări în sfera emoțională

Un semn clar că relația voastră suferă este schimbarea în sfera emoțională. Dacă observi că partenerul tău a devenit rece sau distant, că nu mai arată interes sau că nu mai este atât de afectuos ca înainte, acestea pot fi semne că ceva nu mai este în regulă.

De asemenea, schimbări în frecvența și intensitatea emoțiilor pot indica probleme în relație. Dacă partenerul tău devine brusc irascibil și se enervează ușor, acesta poate fi un semn că relația voastră are nevoie de atenție și de o comunicare deschisă și sinceră.

Totodată, modificările în sfera emoțională pot fi vizibile prin absența sau reducerea expresiei afecțiunii și a comunicării emoționale pozitive. Dacă partenerul tău nu mai îți arată apreciere sau iubire, sau dacă se simțiți ignorați sau neglijați, acestea pot fi semne evidente că relația voastră nu mai este într-o stare bună.

Simptome Semnificație
Distanta și rece Nu mai este interesat de tine sau de relație
Irascibil Indică probleme de comunicare și nevoie de atenție
Lipsa expresiei emoționale pozitive Relația nu mai aduce satisfacție sau sănătate emoțională

Absența pasiunii și a atracției

Dacă simți că dorința sexuală și pasiunea pentru partenerul tău s-au diminuat semnificativ, ar putea fi un semnal că relația voastră nu mai este într-o stare sănătoasă. Atunci când nu te mai simți atras de partenerul tău sau nu mai ești îndeplinit emoțional și fizic de relația voastră, este timpul să acorzi atenție acestui aspect.

Atunci când lipsa de interes sexual persistă în termen lung sau se agravează, este important să discuți despre această problemă cu partenerul tău. Comunicarea deschisă și sinceră este cheia pentru a identifica cauzele și a găsi soluții potrivite.

În relațiile sănătoase, pasiunea și atracția sunt adesea considerate unul dintre pilonii cheie care mențin flacăra vie. Absența acestora poate indica probleme profunde sau poate fi rezultatul unei rutine și a neglijării emoționale. Este important să îți asculti nevoile și să acorzi atenție satisfacției tale sexuale și emoționale în relație.

Dacă simți că nu mai există strop de pasiune și atracție în relația ta, poate fi momentul să acționezi. Poți încerca lucruri noi care să vă readucă romantismul și să vă reamintească de conexiunea voastră inițială. Planificați escapade romantice sau încercați activități care să vă ajute să vă reconectați emoțional și să vă reaprindeți pasiunea.

Dacă remedierea lipsei de pasiune și atracție se dovedește dificilă sau imposibilă, poate fi momentul să evaluați serios relația voastră și să vă întrebați dacă aceasta vă aduce fericire și împlinire.

Sentimentul de gol

Un semn clar că relația ta este în pericol este un sentiment de gol și de lipsă de satisfacție. Dacă te simți constant nemulțumit și că ceva lipsește, este un indicator că relația voastră nu este sănătoasă.

Acest sentiment de gol poate apărea în diferite modalități. Poate fi o senzație fizică, ca și cum ceva lipsește în stomac sau în piept. Poate fi, de asemenea, o senzație emoțională, în care simți că nu ai o conexiune reală și profundă cu partenerul tău. Indiferent cum se manifestă, este important să acorzi atenție acestui sentiment și să îl explorezi în relația ta.

Există câteva motive posibile pentru acest sentiment de gol. S-ar putea să existe probleme de comunicare în relație, lipsă de respect sau de sprijin emoțional, sau dorința de a explora alte opțiuni și experiențe. Indiferent de cauză, este crucial să discuți deschis și sincer cu partenerul tău despre sentimentele tale și să căutați soluții pentru a îmbunătăți relația voastră.

Dacă nu iei în considerare aceste semnale de alarmă și ignori sentimentul de gol, relația ta ar putea să se deterioreze și să ajungi să te simți tot mai rău. Este important să fii onest cu tine însuți și să acorzi atenție acestor semnale pentru a putea lua măsuri înainte ca lucrurile să devină irrecuperabile.

Semnale de alarmă în relații Explicație
Schimbări în comunicare Deteriorarea sau diminuarea comunicării între tine și partenerul tău
Lipsa de respect Lipsa de respect față de tine din partea partenerului tău sau invers
Lipsa de sprijin emoțional Lipsa de sprijin emoțional din partea partenerului tău sau invers
Dorința de a explora alte opțiuni Simțul de dorință de a explora alte relații sau experiențe

Probleme legate de comunicare

Relațiile puternice au la bază o comunicare sănătoasă și deschisă. Când apar probleme în comunicarea dintre parteneri, acestea pot indica existența unor probleme mai profunde în relație. Iată câteva semne alarmante că există probleme cu comunicarea într-o relație:

1. Blocaje în comunicare

Dacă observați că conversațiile cu partenerul dvs. se încheie adesea în blocaje, în care niciunul dintre voi nu reușește să se facă auzit sau înțeles, acesta este un semn clar că există probleme de comunicare. Blocajele în comunicare pot duce la neînțelegeri și tensiuni în relație.

2. Comunicare pasiv-agresivă

Dacă partenerul dvs. începe să adopte o abordare pasiv-agresivă în comunicarea cu voi, acesta este un semn că ceva nu este în ordine. Comunicarea pasiv-agresivă include ironii, sarcasm, subînțelesuri și alte comportamente nesănătoase care pot distruge treptat încrederea în relație.

3. Lipsa de ascultare activă

Dacă partenerul dvs. pare nepăsător sau nu vă ascultă cu atenție atunci când îi vorbiți, acest lucru poate indica un deficit de comunicare în relație. Ascultarea activă este crucială pentru o comunicare eficientă și pentru a arăta respect față de celălalt.

4. Comunicare evazivă

Dacă partenerul dvs. evită conversațiile serioase sau discuțiile despre problemele reale în relație, acesta este un semn că comunicarea este pusă în pericol. Comunicarea evazivă poate indica faptul că partenerul dvs. nu este dispus să facă față problemelor sau să lucreze la rezolvarea lor.

5. Creșterea conflictelor și certurilor

Dacă observați că aveți un număr crescut de conflicte și certuri în relație, acesta poate fi un indicator al unor probleme de comunicare. O comunicare defectuoasă poate duce la eșecul în rezolvarea problemelor și la creșterea tensiunilor.

Este important să acordați atenție acestor semne și să încercați să remediați problemele de comunicare în relație. Comunicarea deschisă și sinceră poate ajuta la reconstruirea legăturii dintre parteneri și la consolidarea relației în ansamblu.

Lipsa încrederii

Încrederea este unul dintre pilonii de bază ai unei relații sănătoase. Atunci când încrederea scade, există semnale clare care arată că relația are probleme. Iată cinci semne neobișnuite care indică lipsa încrederii într-o relație:

  1. Secrete și lipsă de transparență: Dacă partenerul tău începe să țină secrete sau să nu îți spună tot ce se întâmplă în viața lui, aceasta poate fi un semn că încrederea a fost afectată. Lipsa transparenței poate duce la resentimente și tensiuni în relație.
  2. Întrebări constante și verificări: Dacă te simți mereu întrebat și verificat de partenerul tău, acesta este un semn de lipsă de încredere. Dacă partenerul tău nu te crede sau nu are încredere în tine, va căuta constant să obțină confirmări și să-și verifice suspiciunile.
  3. Absența autonomiei: Dacă simți că partenerul tău încearcă să te controleze și să-ți limiteze independența și autonomia, acesta poate fi un semn că nu are încredere în tine. Lipsa încrederii duce deseori la control și la nevoia de a avea mereu controlul asupra celuilalt.
  4. Critici constante și neîncredere: Dacă partenerul tău este mereu criticat și nu este niciodată mulțumit de ceea ce faci, aceasta poate fi o modalitate subtilă de a arăta lipsa încrederii. Criticile constante pot duce la provocări în comunicare și pot submina încrederea în sine.
  5. Gelozie excesivă și paranoia: Dacă partenerul tău este mereu gelos și se teme că ai putea fi infidel sau că ar putea fi înșelat, acesta este un semn clar de lipsă de încredere. Gelozia excesivă poate afecta grav relația și poate duce la conflicte constante.

Dacă recunoști aceste semne în relația ta, este important să abordezi problema în mod deschis și sincer cu partenerul tău. Comunicarea deschisă și sinceră este cheia pentru reconstruirea încrederii și a unei relații sănătoase.

Creșterea timpului petrecut în despărțire

O creștere a timpului petrecut în despărțire poate fi un semn că relația ta are probleme. Dacă observi că partenerul tău petrece din ce în ce mai mult timp departe de tine, este important să fii atent la această schimbare.

Aceasta poate însemna că partenerul tău se simte mai bine în afara relației și se distanțează treptat de tine. Poate că are alte angajamente sau interese care au devenit o prioritate pentru el. De asemenea, creșterea timpului petrecut în despărțire poate indica și o problemă de comunicare în relație.

Este esențial să discuți deschis cu partenerul tău despre acest aspect și să încercați să găsiți o soluție împreună. Poate că aveți nevoită să stabiliți mai mult timp de calitate pentru voi doi sau să vă reevaluați prioritățile și interesele comune.

Potențiale semne:
– Partenerul petrece mai mult timp cu prietenii sau în alte activități decât cu tine
– Comunicarea între voi s-a redus și nu mai petreceți timp de calitate împreună
– Partenerul tău este mai întârziat la întâlniri sau anulează planurile de a petrece timp împreună
– Ai observat o lipsă a dragostei și afecțiunii din partea partenerului tău
– Simți că partenerul tău se distanțează emoțional și nu mai este prezent în relație

Distanța fizică

Una dintre primele semne ale problemelor într-o relație este creșterea distanței fizice dintre parteneri. Dacă observi că partenerul tău evită să te atingă sau să fii apropiat de tine, acesta poate fi un semnal că ceva nu este în regulă.

De asemenea, scăderea frecvenței contactului fizic poate indica și lipsa de intimitate sau atracție între voi. Dacă îți dorești să îți petreci timp împreună și să păstrați acea conexiune fizică, iar partenerul tău pare să evite aceste momente, ar trebui să discutați despre motivele acestui comportament.

Este important să fii deschis și sincer cu partenerul tău și să încercați să găsiți o soluție. Comunicarea deschisă poate ajuta la rezolvarea problemelor într-o relație și la restabilirea conexiunii fizice dintre voi.

Nu uitați că distanța fizică nu este întotdeauna un semnal că relația voastră este în pericol, ci poate fi rezultatul unor factori temporari sau stresanți. Cu toate acestea, este important să nu ignori semnalele și să acționezi în consecință pentru a construi și menține o relație sănătoasă.

Lipsa contactului fizic

O lipsă de contact fizic într-o relație poate fi un semn clar că ceva nu este în regulă. Contactul fizic este un element esențial al intimității și conexiunii emoționale. Lipsa acestui aspect poate indica faptul că partenerii nu se mai simt atrași unul de celălalt sau că există o ruptură în relație.

Fie că este vorba despre lipsa săruturilor, îmbrățișărilor sau gesturilor mici de dragoste, cum ar fi atingerile pe umăr sau mângâierile, absența contactului fizic poate apărea atunci când partenerii se simt distanțați emoțional sau când există tensiuni nerezolvate în relație.

În plus, lipsa contactului fizic poate indica și o scădere a pasiunii și dorinței sexuale între parteneri. Dacă intimitatea fizică devine rară sau inexistentă, ar putea fi un semn că partenerii nu mai se simt atrași sexual sau că există probleme nerezolvate în dormitor.

Este important să se comunice deschis și sincer cu partenerul despre nevoile și dorințele legate de contactul fizic. Este posibil ca absența acestuia să fie rezultatul unor probleme personale sau relaționale, iar exprimarea și soluționarea acestor probleme poate contribui la restabilirea intimității și conexiunii emoționale în relație.

Dacă contactul fizic lipsește în mod constant și partenerul nu este dispus să își schimbe comportamentul, ar putea fi necesară luarea în considerare a intervenției terapeutice sau a consulării unui specialist în relații pentru a rezolva problemele și a decide viitorul relației.

Creșterea timpului petrecut separat

O schimbare semnificativă într-un cuplu poate fi observată prin creșterea timpului petrecut separat de către parteneri. Aceasta poate indica o schimbare în dinamica relației și poate fi un semnal că ceva nu funcționează corect.

Dacă observi că partenerul tău petrece tot mai mult timp în activități individuale sau are mai puțin interes în a petrece timp de calitate cu tine, acest lucru poate fi un semn că ceva nu este în regulă. Acest comportament poate indica faptul că partenerul tău se simte nefericit sau că există o ruptură în comunicarea voastră.

De asemenea, dacă tu însuți simți nevoia să petreci mai mult timp singur, acesta este un semn că relația ta nu îți mai aduce aceeași bucurie și satisfacție ca înainte. Poate că ai nevoi și dorințe nepotrivite care nu sunt îndeplinite sau poate că există o lipsă de compatibilitate între tine și partenerul tău.

Este important să reții că, în cazul în care observi aceste schimbări în timpul petrecut separat, este esențial să comunici deschis cu partenerul tău. Încercați să discutați despre nevoile și preocupările voastre, să explorați cauzele acestor schimbări și să căutați soluții pentru a rezolva orice probleme.

Inițierea unei conversații deschise și sincere poate ajuta la îmbunătățirea relației și la găsirea unor soluții pentru a recupera atașamentul și conexiunea dintre voi. Dacă nu se iau măsuri pentru a aborda aceste probleme, relația poate continua să se deterioreze și să ducă la o separare sau la sfârșitul relației.

Schimbarea comportamentului

Un semn clar ca relația ta nu este în regulă poate fi schimbarea de comportament a partenerului tău. Dacă observi că partenerul tău se poartă diferit față de cum se purta înainte, este important să fii atent la aceasta schimbare și să încerci să-i înțelegi motivele.

Poate că partenerul tău devine mai distant și își petrece mai puțin timp cu tine. De asemenea, el poate deveni mai iritabil și poate că nu mai arată la fel de multă afecțiune ca înainte. Este posibil ca aceste schimbări să indice faptul că ceva nu merge bine în relația voastră și că partenerul tău are necazuri pe care nu le împărtășește cu tine.

Este important să comunici deschis și să exprimi preocuparea ta față de schimbarea comportamentului partenerului tău. Poate că este vorba doar de o problemă temporară și partenerul tău are nevoie de timp pentru a face față situației sale personale.

Dacă schimbarea comportamentului persistă și nu vedeți nicio îmbunătățire în relația voastră, poate fi necesar să luați în considerare consultarea unui specialist în relații sau să vă gândiți la finalizarea relației, dacă acesta este cel mai sănătos pas pentru amândoi.

Rate article
Add a comment